Masa Musculară și Alimentația - Sală Fitness AimFit Buzău

Cât de mult contează alimentația când vorbim de masa musculară? Mai mult decât crezi. Deși primul impuls poate fi să vii la sală și să ridici greutăți, în timp ce faci aceleași alegeri nutriționale ca și până acum, creșterea masei musculare este un proces. Dacă ar fi ușor și rapid, toată lumea ar arăta ca sportivii de performanță ce participă la competiții de culturism.

Pentru a-ți crește masa musculară, ai nevoie de un plan alimentar echilibrat

Făcând abstracție de stilul de alimentație “standard”, ce presupune în special mâncare procesată, semipreparate, mâncare de la fast food și orice opțiune ce se mulează pe stilul de viață rapid, pentru a-ți crește masa musculară e nevoie de un aport echilibrat de proteine, grăsimi, vitamine, minerale, apă și carbohidrați.

Diferența în ceea ce privește alimentația o face cantitatea de proteine, vitamine, minerale și carbohidrați consumați. Cel mai mult vor conta carbohidrații, datorită faptului că ai nevoie de energie pentru creșterea masei musculare. Fără suficienți carbohidrați, vei resimți efortul depus la sală la un alt nivel.

Alimentația adecvată pentru creșterea masei musculare trebuie să

  • Îți crească nivelul de energie, pentru a face față antrenamentelor intense
  • Scadă procentul de grăsime corporală (astfel încât mușchii lucrați să fie vizibili, nu ascunși sub grăsime)
  • Ajute la creșterea masei musculare (împreună cu antrenamente intense la sală)
  • Reducă timpul de recuperare după fiecare antrenament (astfel încât să fii pregătit pentru următorul)
  • Împiedice pierderea țesutului muscular

Alimente recomandate pentru creșterea masei musculare

În special înaintea antrenamentului, ai nevoie de carbohidrați. Bineînțeles, asta nu înseamnă că ar trebui să mănânci o shaorma sau orice alt meniu de la fast food. În schimb, ar fi recomandat să alegi surse de carbohidrați sănătoase, bogate din punct de vedere nutrițional, în carbohidrați, cum ar fi: orez integral, paste integrale, cartofi, cartofi dulci, fasole, pâine integrală, fructe, sucuri de fructe etc.

După antrenament, specialiștii recomandă consumul de carbohidrați și proteine într-o proporție de 4:1, astfel încât farfuria să conțină 4 părți carbohidrați și o parte proteine. Alimentele bogate în proteine, sănătoase, sunt: ouăle, somonul, iaurtul, migdalele, pieptul de pui și pieptul de curcan, brânza parmezan etc.

Combinarea unei alimentații adecvate ce vizează creșterea de masă musculară cu antrenamente intense și regulate la sală, vor duce, în timp, la atingerea obiectivului tău de fitness. Dacă îți dorești un ajutor, poți apela la suplimente de calitate, ce îți pot oferi avantajele decare ai nevoie – de exemplu: mai multă energie sau mai multă putere în timpul antrenamentului sau chiar consumul zilnic ideal al cantității necesare de proteine și carbohidrați.

La AimFit, îți oferim tot sprijinul de care ai nevoie pentru a-ți atinge obiectivele de fitness, indiferent că îți dorești să fii în formă, să slăbești, să îți crești masa musculară sau pur și simplu – să fii mai sănătos (sănătoasă). Vestea bună este că poți alege să lucrezi cu un nutriționist și/sau antrenor personal pentru a beneficia de planuri personalizate de alimentație și antrenament. Hai la AimFit! De acum, te poți antrena oricând vrei, pentru că avem program NON STOP! Află mai multe despre abonamentele noastre – AICI.


Lasă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Email
Phone
Messenger
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email