Creșterea Masei Musculare - Sfaturi Utile Pentru începători - Sală Fitness AimFit Buzău

Unul dintre cele mai cunoscute mituri care îți poate afecta percepția în ceea ce privește creșterea masei musculare este faptul că punem egal între a merge la sală și mușchi. Adică, sală de fitness=mușchi. Total eronat. Creșterea masei musculare este un obiectiv ce necesită echilibrarea unor aspecte deosebit de importante, indiferent dacă ești bărbat sau femeie.

Integrează-ți acest obiectiv în programul zilnic

Creșterea masei musculare depinde de cât de determinat(ă) ești în a atinge acest obiectiv. Chiar dacă ai un timp limitat la dispoziție pentru asta, te poți organiza în așa manieră încât mersul la sală să devină parte din rutina ta zilnică.

Ar fi și mai ușor dacă ai găsi o sală cu program prelungit sau NON STOP (cum e AimFit), astfel încât să îți poți face programul cum vrei tu. Important este să înțelegi că acesta e un obiectiv ce necesită timp, efort și dedicare. Nivelul de motivație contează enorm – acesta va oscila de-a lungul călătoriei tale, dar îl poți menține astfel încât să ajungi la fizicul dorit.

Bazează-te pe un antrenament cu greutăți cu intensitate progresivă

Astfel, corpul tău este motivat să se adapteze la acest nou efort prin creșterea masei musculare. E esențial să înțelegi că adăugarea de țesuturi musculare este parte dintr-o relație cauză-efect. Pentru că depui efort suplimentar, ce crește în intensitate – CAUZĂ, corpul tău va beneficia de creșterea masei musculare – EFECT.

Bineînțeles, există o limită la care efortul depus va fi prea mare pentru a permite o recuperare eficientă a organismului. De aceea, unii experții recomandă să ai anumite perioade de timp în care efortul depus să fie mai scăzut în intensitate, pentru o creștere a masei musculare cât mai eficientă.

Consideră recuperarea o parte esențială a creșterii masei musculare

Pentru ca această creștere a masei musculare să aibă loc, ai nevoie de odihnă, o alimentație potrivită și un plan de antrenament specific nevoilor tale. Probabil că știai asta deja, dar ce e și mai important e faptul că fiecare individ e diferit. Astfel că, cea mai bună opțiune în acest sens este să te documentezi sau să te bazezi pe specialiști care te pot îndruma în direcția potrivită.

În timpul unui antrenament intens, în care îți împingi limitele, fibrele musculare se “rup”, iar tu ai de-a face cu febră musculară – ceea ce e un semn bun, pentru că asta înseamnă că organismul tău lucrează pentru atingerea obiectivului tău.  În perioada de recuperare, țesutul muscular se reface. Iar dacă ești consistent(ă) în ceea ce privește practicarea exercițiilor fizice regulat, alegerea unei alimentații potrivite obiectivului tău și ești atent(ă) la perioada de recuperare, rezultatele nu se vor lăsa așteptate.

Hai la AimFit pentru creșterea masei musculare

La AimFit, îți oferim tot sprijinul de care ai nevoie pentru a-ți atinge obiectivele de fitness, indiferent că îți dorești să fii în formă, să slăbești, să îți crești masa musculară sau pur și simplu – să fii mai sănătos (sănătoasă).

Astfel că, dacă îți stabilești un obiectiv de fitness, cum ar fi creșterea masei musculare, poți alege unul din abonamentele AimFit pe care le găsești – AICI, iar opțional poți alege să lucrezi cu un antrenor personal și/sau nutriționistul nostru certificat.

Hai la sală! Hai la AimFit!


Lasă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Email
Phone
Messenger
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email