De Ce Nu E Recomandat Să Te Bazezi Pe Diete Rapide? - Sală Fitness AimFit Buzău

Dietele rapide par să fie prima și cea mai bună soluție, când îți dorești să scapi de kilogramele în plus. Însă, există o listă întreagă de motive pentru care ar trebui să le eviți, fapt ce ar trebui să te pună pe gânduri. Dietele rapide nu sunt recomandate de specialiști pentru că:

Sunt mult prea restrictive

Majoritatea regulilor unor astfel de diete rapide includ reducerea grăsimilor sau a carbohidraților la minim, ceea ce va avea ca și consecință o reacție nedorită din partea organismului: acesta va secreta anumiți hormoni pentru a lupta împotriva restricțiilor pe care i le impui. Astfel, vei avea de-a face cu pofte mult mai greu de controlat pentru – exact alimentele pe care nu ai voie să le consumi.

Nu vorbim doar despre mâncare nesănătoasă, de tip junk food sau dulciuri – deși acestea îi vor oferi corpului tău carbohidrații de care are nevoie, ci și de alimente pe care dietele rapide ți le interzic (de exemplu: cartofi, mazăre, fructe, pâine de orice fel, orez etc.).

Nu te poți baza pe diete rapide pe termen lung

Există o serie de motive pentru care nu vei putea să te bucuri de rezultate pe termen lung atunci când alegi o dietă rapidă, unul din ele fiind faptul că pe măsură ce trec zilele, iar tu nu beneficiezi de toți nutrienții esențiali de care organismul tău are nevoie, te vei simți din ce în ce mai slăbit(ă), lipsit(ă) de energie și motivație.

Dacă vei continua totuși, o perioadă mai îndelungată, să urmezi principiile acestor diete rapide, te poți confrunta cu probleme de sănătate, începând cu afecțiuni ale sistemului digestiv, anemie, etc. Iar dacă alegi să te bazezi pe o asemenea dietă restrictivă pentru o perioadă scurtă, de mai multe ori de-a lungul timpului, vei observa că nu vei mai avea rezultate rapide.

Rezultatele inițiale nu sunt ceea ce par

Mai specific, primele kilograme care dispar nu sunt de grăsime, ci apa pe care o reții în organism. În clipa în care te decizi să urmezi una din numeroasele diete rapide, organismul tău va avea o reacție imediată. De ce? Pentru că vei consuma un număr mult prea limitat de calorii. Din păcate, pe măsură ce te înfometezi, vei pierde și masă musculară.

Da, treptat va dispărea și grăsimea acumulată, însă dietele rapide nu sunt sustenabile pe termen lung. Iar, în clipa în care revii la obiceiurile alimentare de dinainte, vei observa cum kilogramele nedorite se vor acumula din nou – uneori, chiar mai multe decât înainte, ceea ce înseamnă că vei ajunge în același loc.

Poți alege în schimb – un stil de viață sănătos

Cea mai bună modalitate de a topi kilogramele în exces și a te putea bucura de micile plăceri culinare este de a face alegeri sănătoase, zi de zi. Chiar și alimentele procesate, care conțin zahăr, etc., sunt o idee bună, atâta vreme cât alegi să le consumi cu moderație, astfel încât să beneficiezi de un stil de viață echilibrat.

Cheia succesului? Moderație, alegeri nutriționale sănătoase și sport regulat! La AimFit, îți oferim tot sprijinul de care ai nevoie pentru a-ți atinge obiectivele de fitness, indiferent că îți dorești să fii în formă, să slăbești, să îți crești masa musculară sau pur și simplu – să fii mai sănătos (sănătoasă). În luna ianuarie, toți membrii care achiziționează un abonament la sală, au șansa să câștige un abonament anual la AimFit! Află mai multe despre abonamentele noastre – AICI.

Hai la sală! Hai la AimFit!

 


Lasă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Email
Phone
Messenger
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email