Cum Îți Poți Crea Propriul Plan De Antrenament Personalizat (Partea 1) - Sală Fitness AimFit Buzău

Dacă te-ai decis să îți creezi propriul plan de antrenament personalizat, ești în locul potrivit! Astăzi, înveți exact ce ai de făcut pentru a te asigură că exercițiile, repetările, nivelul de dificultate etc. se potrivesc cu obiectivele tale, stilul tău de viață, timpul liber etc.

  1. Setează-ți un obiectiv de fitness

Indiferent dacă vrei să slăbești, să îți crești masa musculară sau pur și simplu să te pregătești pentru un maraton, e important să îți setezi un obiectiv de fitness specific. Apoi, în funcție de programul tău zilnic, trebuie să stabilești cât timp poți dedica acestui obiectiv. Partea bună? Nu trebuie să petreci 2 ore pe zi la sală pentru a avea rezultate! Există o serie de exerciții/antrenamente eficiente ce te pot aduce un pas mai aproape de obiectivul tău într-un timp mult mai scurt.

  1. Ce tipuri de exerciții/antrenamente sunt mai eficiente pentru scopul tău?

Cea mai bună abordare în acest sens este să alegi un timp de antrenament bazat pe exerciții simple. Pentru început, e recomandat să alegi un antrenament de tip full body, adică ce îți va lucra întregul corp. Astfel, poți combina câte un exercițiu pentru fiecare zonă a corpului: pentru partea din față a picioarelor, partea din spate a picioarelor, piept, umeri, triceps, spate, biceps, mușchii abdominali și partea de jos a spatelui.

Partea bună? Poți alege exerciții ce combină mai multe grupe de mușchi, astfel încât să îți poți construi propriul antrenament personalizat cu doar 4-5 exerciții! De exemplu:

  • flotări pentru piept/umeri/triceps
  • plank pentru abdomen și partea de jos a spatelui
  • tracțiuni pentru spate/biceps/antebraț
  • deadlift pentru mușchii fesieri și partea din spate a picioarelor
  • fandări/genuflexiuni pentru partea din față a picioarelor

E important să înțelegi că un plan de antrenament de genul celui de mai sus funcționează indiferent dacă vrei să slăbești sau să îți crești masa musculară. Diferența majoră o face numărul de calorii și macronutrienții (carbohidrați, proteine, grăsimi) din farfuria ta!

  1. Câte seturi și repetări sunt necesare pentru obiectivul tău?

În primul rând, când îți creezi propriul plan de antrenament personalizat, contează să fii sigur pe tine și pe exercițiile pe care le faci de fiecare dată la sală. După ce devii suficient de încrezător și puternic(ă), ajungi la punctul la care poți începe să adaugi diferite exerciții și variații ale acestora, astfel încât să continui să îți depășești limitele cu fiecare ocazie.

La început, e recomandat să faci între 3 și 5 seturi pentru fiecare exercițiu în parte și 8-10 repetări pe set. Important! Dacă vrei să arzi grăsime, în timp ce îți crești masa musculară, menține-te la 8-15 repetări pe serie. Dacă poți face mai mult de 15 repetări, ar fi cazul să crești greutatea/dificultatea exercițiului.

Click AICI pentru partea a 2-a mini ghidului ce te ajută să îți construiești propriul plan de antrenament personalizat!

Hai la AimFit, unde avem reduceri adiționale la abonament din a 2-a lună, dacă activezi plata recurentă!

Hai la AimFit, unde îți oferim tot sprijinul de care ai nevoie pentru a-ți atinge obiectivele de fitness, indiferent că îți dorești să fii în formă, să slăbești, să îți crești masa musculară sau pur și simplu – să fii mai sănătos (sănătoasă). Vestea bună este că poți alege să lucrezi cu un nutriționist și/sau antrenor personal pentru a beneficia de planuri personalizate de alimentație și antrenament. Hai la AimFit! La noi, te poți antrena oricând vrei, pentru că avem program NON STOP! Află mai multe despre abonamentele noastre și opțiunea de plată recurentă, pentru reducere adițională – AICI.

 


Lasă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Email
Phone
Messenger
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email