Sport Regulat După 40 De Ani - Sală Fitness AimFit Buzău

Odată cu trecerea anilor, ideea de sport regulat pare să fie tot mai incompatibilă cu stilul de viață pe care îl alegem. Cumva, suntem mai obosiți, timpul nu ne ajunge niciodată, iar timpul liber pe care îl avem, preferăm să îl petrecem relaxându-ne în fața ecranelor sau dormind.

Sport regulat și nivel de energie

Adevărul este că între stilul de viață ales și nivelul de energie există o legătură de tip cauză-efect. Dacă ne obișnuim organismul să fie leneș prin activități ce implică un nivel minim de efort, atunci acesta se va adapta să îți ofere exact nivelul de energie scăzut cu care te confrunți acum.

Deși ai ajuns în punctul în care ai un stil de viață sedentar, e important să înțelegi că nu e niciodată prea târziu pentru a face mișcare. Nu este nevoie să începi cu un efort intens, ci cu exerciții ușoare (de exemplu, mers pe bandă – nu alergat și exerciții de stretching).

Sportul influențează starea de bine (mentală și fizică)

Asta înseamnă că cei care practică sport regulat beneficiază de o serie de avantaje printre care o stare de bine, de fericire (ce este influențată de serotonină, dopamină și endorfine). Când ești activ(ă), te bucuri de viață, nu doar pentru că te vei simți bine psihic, ci și fizic.

Pe măsură ce duci la final antrenament după antrenament, de câteva ori pe săptămână, vei observa o poftă de viață și un sentiment de mulțumire pentru efortul depus. Mai mult de atât, rezultatele te vor motiva să continui. Astfel, vei face tranziția către un stil de viață sănătos.

Exercițiile fizice te fac mai puternic(ă)

Pe măsură ce te antrenezi la sală, vei realiza că exercițiile respective devin prea ușoare pentru tine. De fapt, e chiar recomandat, ca în timp, să sporești nivelul de dificultate al exercițiilor fizice pentru a deveni mai puternic(ă) și pentru a avea o rezistență crescută la efort.

În funcție de anumite recomandări ale medicului tău (dacă suferi de anumite afecțiuni), există posibilitatea să poți alege doar antrenamente de tip cardio sau doar cele de forță (ce presupun ridicarea de greutăți – bineînțeles, greutăți mici la început de drum).

Sport regulat pentru a contracara efectele și riscurile reumatismului

Bolile reumatice, cum ar fi poliartrită reumatoidă, lupusul, sindromul Sjogren, guta etc., vin la pachet cu efecte ca disfuncție vasculară și dureri articulare ce persistă. Vestea bună? Sportul regulat ajută organismul să lupte împotriva problemele vasculare și reduc durerile musculare, articulare.

E interesant de știut faptul că atunci când suferi de reumatism, te poți confrunta și cu alte afecțiuni, care îți vor afecta nivelul de sănătate din ce în ce mai mult. Din fericire, dacă alegi să faci mișcare în mod regulat, poți ține aceste probleme de sănătate sub control.

Alege un stil stil de viață sănătos

La AimFit, îți oferim tot sprijinul de care ai nevoie pentru a-ți atinge obiectivele de fitness, indiferent că îți dorești să fii în formă, să slăbești, să îți crești masa musculară sau pur și simplu – să fii mai sănătos (sănătoasă). Vestea bună este că poți alege să lucrezi cu un nutriționist și/sau antrenor personal pentru a beneficia de planuri personalizate de alimentație și antrenament. Hai la AimFit! Antrenează-te oricând vrei, pentru că avem program NON STOP! Află mai multe despre abonamentele noastre – AICI.


Lasă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Email
Phone
Messenger
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email