Cum îți Crești Masa Musculară Când Ești Prea Slab(ă) - Sală Fitness AimFit Buzău

Când vrei să îți crești masa musculară, dar în spatele minții tale ai un gând care răsare la suprafață de fiecare dată când vrei să sau chiar faci un efort în acest sens – ”nu mă pot îngrășa orice aș face”, e important să înțelegi că totul ține de strategie și perspectivă.

Poți să faci totul ”cum trebuie” fără rezultatele dorite

”Cum trebuie” este un standard nerealist aplicat tuturor celor care vor să își crească masa musculară, indiferent dacă vorbim de bărbați sau femei. Cu siguranță ai observat că pentru unele persoane, este mai simplu să își atingă obiectivul de fitness (de exemplu, au avut câteva kg în plus, le-au dat jos și au început să își crească masa musculară – totul într-un timp scurt). Dar nu pentru toată lumea se aplică aceleași principii, în aceeași perioadă de timp.

Mănâncă suficiente calorii

Decât să te antrenezi zilnic, dar să mănânci puțin, când și cum apuci, mai bine te antrenezi de câteva ori pe săptămână, după ce te asiguri că ai un plan alimentar bine pus la punct. Nu poți să îți crești masa musculară dacă elti prea slab(ă), cu prea puține calorii. Dacă mănânci sănătos, te antrenezi la sală, adaugi și suplimente, dar nu vezi diferențe prea mari la creșterea masei musculare – asta înseamnă că nu mănânci suficient.

Află necesarul caloric pentru creșterea masei musculare

Când îți creezi un plan alimentar, în primul rând trebuie să îți faci un mic calcul pentru a afla, estimativ, cam câte calorii ar trebui să consumi pentru creșterea masei musculare. Deși ar putea părea mult, pentru creșterea masei musculare, se poate să ai nevoie de la 2500 la 3500 de calorii sau chiar mai mult. Poți afla cu ușurință, cu un calculator online, ca acesta – click aici.

Alege o abordare sustenabilă

În primul rând, trebuie să te focusezi pe aportul de proteine, după care pe carbohidrați, grăsimi sănătoase și legume. Deși poate e puțin dificil să calculezi macronutrienții necesari, pentru primele câteva săptămâni, merită. După o perioadă, vei știi exact cum ar trebui să arate mesele tale, fără să fie nevoie de calcule sau cântar pentru ingrediente.

Bazează-te pe un antrenor personal

Există o serie de video-uri, tutoriale, articole – online, de unde te poți inspira pentru a-ți crea un plan personalizat pentru creșterea masei musculare dacă ești prea slab(ă). Dar, dacă încerci abordarea aceasta o perioadă și totuși, nu vezi rezultate, un antrenor personal va știi exact cum să te îndrume astfel încât să îți atingi obiectivul – chiar dacă creșterea masei musculare este o provocare pentru tine.

Dă-ți timp

Creșterea masei musculare, în special dacă ai o constituție de tip ectomorf (foarte slab), este un proces ce necesită răbdare, perseverență, disciplină și încredere în eforturile pe care le depui. Rezultatele vor apărea, dar va dura mai mult decât în cazul unei persoane cu o constituție standard. Asta nu înseamnă că e imposibil, ci că ai parte de o provocare mai mare. Din fericire, cu ajutorul resurselor de bază pentru alimentație și antrenamente, plus un mediu ideal în care să muncești pentru obiectivul tău, vei vedea rezultatele dorite!

Hai la sala de fitness AimFit – ai auzit de Tombola de Sărbători!?

La AimFit, îți oferim tot sprijinul de care ai nevoie pentru a-ți atinge obiectivele de fitness, indiferent că îți dorești să fii în formă, să slăbești, să îți crești masa musculară sau pur și simplu – să fii mai sănătos (sănătoasă). Vestea bună este că poți alege să lucrezi cu un nutriționist și/sau antrenor personal pentru a beneficia de planuri personalizate de alimentație și antrenament.

În plus, orice abonament achiziționat în luna DECEMBRIE este automat inclus în Tombola pentru Sărbători ce are ca premiu 12 ședințe cu antrenor personal + pachet de suplimente la alegere, în funcție de obiectivul tău de fitness (creșterea masei musculare sau slăbire). Mai multe detalii, aici.

 


Lasă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Email
Phone
Messenger
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email