Apa în Cura De Slăbire și Totul Despre Hidratare - Sală Fitness AimFit Buzău

Apa în cura de slăbire pare să fie singurul element comun al tuturor programelor personalizate sau diete tip minune peste care dăm din întâmplare (plus deficitul caloric, bineînțeles). Adevărul este că organismul nostru depinde de apă și mai exact de un nivel de hidratare optim.

Oare chiar ai nevoie să bei 2 litri de apă pe zi?

Da și nu. De fapt, totul depinde de tine. În unele situații se recomandă apa în cura de slăbire în cantități industriale, pentru că se spune că ar păcăli foamea. Problema este că atunci când bei prea multă apă, poți ajunge să te suprahidratezi, ceea ce vine la pachet cu anumite riscuri și probleme de sănătate, cum ar fi reținerea apei în organism și chiar inflamarea creierului.

Cel mai bun sfat în această situație este să bei apă când ți-e sete. Pentru a asigura un nivel de hidratare optim, ar fi recomandat să bei doar apă când ți-e sete, iar celelalte băuturi, gen ceai, cafea, suc etc., cu măsură și ocazional. Adevărul este că anumite băuturi, cum ar if caufeaua sau alcoolul, au acțiuni slab-diuretice.  Atâta vreme cât apa este baza, totul va fi bine.

Ai nevoie de mai multă sau mai puțină apă în funcție de particularitățile stilului tău de viață propriu și personal. Mai exact, atunci când ai un stil de viață activ, depui mai mult efort, transpiri – ai nevoie să consumi mai multă apă.

Ajută apa în cura de slăbire?

Interesant este faptul că s-au făcut și studii în acest sens, iar rezultatele vorbesc de la sine. Apa nu păcălește foamea, însă atunci când beneficiezi de un nivel optim de hidratare, observi că nu mai ești atât de tentat(ă) să faci alegeri impulsive. Mai exact, sunt situații în care creierul tău nu poate face diferența între foame și sete.

S-ar putea să vrei să mănânci, când de fapt, ai nevoie doar de un pahar de apă. Într-un studiu, despre care poți afla mai multe aici, două grupuri de oameni care au ținut același regim pentru slăbire, au avut rezultate diferite la finalul acestuia. Primul grup, a trebuit să bea câte 500 ml de apă înainte de cele 3 mese principale, iar cel de-al doilea, doar când le era sete.

La final, cei din primul grup au scăpat de 4.4% din grăsimea corporală, pe când cei din al doilea grup, cei care nu au băut apă înainte de mese, au dat jos doar 1.1% din grăsimea corporală.

Cum te poți asigura că bei suficientă apă zilnic?

  • Umple o sticlă cu apă seara și las-o la vedere, pe noptieră, chiar lângă telefon sau cheile de la mașină. Astfel, îți vei aduce aminte că trebuie să bei apă și va fi unul dintre primele lucruri pe care le faci dimineața.
  • Descarcă-ți o aplicație care să îți reamintească o dată la ceva timp, că trebuie să bei apă
  • De fiecare dată când bei un pahar cu apă, umple-l la loc să fie pregătit pentru data viitoare când te hidratezi
  • Dacă nu îți place gustul apei, îl poți schimba puțin cu felii proaspete de castraveți, mentă, puțin suc de lămâie, bucăți de fructe proaspete etc.

Pentru a fi sănătos, cea mai bună decizie pe care o poți lua este să alegi un stil de viață activ și echilibrat din toate punctele de vedere, inclusiv când vorbim de apa în cura de slăbire sau nivelul de hidratare optim.

Hai la AimFit, unde îți oferim tot sprijinul de care ai nevoie pentru a-ți atinge obiectivele de fitness, indiferent că îți dorești să fii în formă, să slăbești, să îți crești masa musculară sau pur și simplu – să fii mai sănătos (sănătoasă). Vestea bună este că poți alege să lucrezi cu un nutriționist și/sau antrenor personal pentru a beneficia de planuri personalizate de alimentație și antrenament. Hai la AimFit! La noi, te poți antrena oricând vrei, pentru că avem program NON STOP! Află mai multe despre abonamentele noastre – AICI.


Lasă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Email
Phone
Messenger
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email