Antrenamentele Cu Greutăți Mici Vs Greutăți Mari - Sală Fitness AimFit Buzău

Antrenamentele cu greutăți mici sau greutăți mari sunt extraordinare pentru corp, dintr-o serie de motive, începând cu avantaje ca reducerea greutății corporale, îmbunătățirea formei fizice, creșterea rezistenței la efort și creșterea masei musculare.

Femeile nu au aceeași capacitate de creștere a masei musculare

Dacă ai evitat exercițiile cu greutăți mari la sală – sau orice tip de antrenamente cu greutăți de teamă să nu devii musculoasă ca un culturist – avem vești bune! Șansele să se întâmple așa ceva sunt minim spre inexistente. Femeile care participă la concursuri de bodybuilding și fac sport de performanță trec prin programe de antrenament riguroase, alimentație extraordinar de strictă și au nevoie de anumite suplimente ce le maximizează creșterea masei musculare.

Chiar și așa, dacă e să compari o femeie bodybuilder cu un bărbat bodybuilder, diferențele sunt de-a dreptul grăitoare. Și hai să fim onești – dacă ai câteva kilograme în plus sau pur și simplu îți dorești să te tonifiezi pentru a avea un corp FIT și te-ai decis să mergi la sală, nu se poate compara antrenamentul și planul alimentar cu cel al unui sportiv de performanță.

Antrenamentele cu greutăți mici cresc rezistența la efort

Deși ai putea fi tentat(ă) să crezi că prin folosirea greutăților mici cu repetări multe nu îți vei crește masa musculară, să știi că realitatea e de fapt alta. Indiferent că te antrenezi cu greutăți mici sau mari, îți vei crește masa musculară, dar diferă timpul în care vei reuși să atingi acest obiectiv.

În plus, dacă vorbim de femei, masa musculară este cea care îți oferă un aspect FIT, tonifiat și sănătos (dacă în acest moment îți imaginezi un abdomen definit unde se văd pătrățele – e de menționat faptul că ar trebui să ai un procent foarte scăzut de grăsime în corp – ceea ce e destul de dificil).

Partea bună despre antrenamentele cu greutăți mici este faptul că îți poți atinge obiectivul de fitness,  în timp ce îți crești rezistența la efort și poți face toate acestea cu un risc mult mai scăzut de accidentare (în timpul antrenamentului).

Antrenamentele cu greutăți mari cresc masa musculară mai repede

Mai repede decât ce? Decât antrenamentele cu greutăți mici. Când îți forțezi corpul prin ridicarea greutăților mai mari, acesta primește un semnal ce îl determină să crească masa musculară pentru a se putea adapta la nivelul de efort depus. Bineînțeles, asta nu înseamnă că te poți aștepta la rezultate wow în 3 săptămâni.

În plus, antrenamentele cu greutăți mari ard mai multe calorii în timpul antrenamentului datorită efortului pe care îl depui. Deși primul tău gând, dacă ești începător, ar putea fi să treci direct la antrenamente cu greutăți mari, ar fi de preferat să o iei mai încet.

Dacă te forțezi cu greutăți la care nu le poți face față, riscul de accidentare crește exponențial. Iar dacă se întâmplă inevitabilul, ce poți face apoi? Pauză –până când te refaci și poți să revii la antrenamente cu greutăți.

Când ar trebui să alegi antrenamentele cu greutăți mici sau cele cu greutăți mari?

Totul depinde de obiectivul tău final și cât de grăbit ești să ajungi acolo.

Pentru creșterea rezistenței la efort și risc scăzut de accidentare – antrenamente cu greutăți mici.

Pentru creșterea masei musculare într-un timp relativ scurt, a forței fizice și arderea mai multor calorii  – alege antrenamente cu greutăți mari.

AimFit RESET – sfatul zilei

Ce înseamnă greutăți mici sau mari, numeric vorbind? Totul depinde de tine. Dacă prietenul sau prietena ta se antrenează cu 14 kilograme pentru un anumit exercițiu și e greutatea ideală pentru a-ți obosi mușchii la finalul seriilor efectuate, asta nu înseamnă că e greutatea ideală și pentru tine. Se poate să fie prea puțin sau prea mult. Dacă ți-e prea ușor să faci repetări, mai adaugă kilograme. Dacă e prea greu, după câteva repetări, mai scade câteva.

Hai la sală și profită de reducere adițională la abonamentul dorit!

La sala de fitness AimFit, prima sală cu program NON STOP din Buzău, îți oferim tot sprijinul de care ai nevoie pentru a-ți atinge obiectivele de fitness, indiferent că îți dorești să fii în formă, să slăbești, să îți crești masa musculară sau pur și simplu – să fii mai sănătos (sănătoasă). Vestea bună este că poți alege să lucrezi cu un nutriționist și/sau antrenor personal pentru a beneficia de planuri personalizate de alimentație și antrenament.

Hai la AimFit! Antrenează-te oricând vrei și beneficiază de reducere adițională la abonamentele noastre prin bifarea opțiunii de Plată Recurentă, în clipa în care achiziționezi abonamentul dorit! Astfel, din a 2-a lună, plătești mai puțin pentru abonamentul ales și nici nu vei mai avea grija unui abonament expirat pentru că acesta se reînnoiește și plătește automat, în fiecare lună. În plus, poți renunța la plata recurentă, oricând vrei, din aplicația GMA! Află mai multe despre abonamentele noastre – AICI.

 


Lasă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Email
Phone
Messenger
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email