Deficit Caloric și Cum Să Arzi Mai Multe Calorii La Sală - Sală Fitness AimFit Buzău

Există o serie de abordări care au fost intens promovate astfel încât să schimbe concepția unor întregi generații în ceea ce privește topirea kilogramelor în plus – însă nu multă lume explică ce stă la baza tuturor dietelor minune, regimurilor stricte sau fără carbohidrați: deficitul caloric.

Dacă vrei să slăbești, trebuie să fii în deficit caloric

Cea mai simplă și clară explicație în acest sens este faptul că trebuie să mănânci mai puțin decât consumă corpul tău, pentru ca acesta să topească depozitele de grăsime. În același timp, asta nu înseamnă că trebuie să te înfometezi. Nimic drastic, ce îți pune organismul în stare de panică nu te va ajuta pe termen lung – în schimb, astfel de alegeri alimentare îți vor încetini metabolismul.

Ce trebuie să înțelegi este că sunt alimente care au mai puține calorii, altele care au mai multe, iar dacă te documentezi suficient, vei afla că poți face alegeri sănătoase prin care să scapi de depozitele de grăsime fără să ai de-a face cu înfometarea. Practic, ești în deficit caloric, într-un mod sănătos.

Nu slăbești doar dacă vii la sală

Vorbeam mai sus despre abordările ce au fost promovate de o serie de persoane publice, influenceri etc. ce îți promit marea cu sarea și îți spun că nu ai nimic de făcut decât să te antrenezi într-un anumit fel și vei ajunge la fizicul dorit. Dar, nu spun tot ceea ce trebuie să știi în acest sens.

Pentru a avea un corp FIT, trebuie să începi din bucătărie – adică cu alimentația. În același timp, pentru a-ți pune organismul la treabă,  pentru a consuma calorii adiționale (față de ce consumi cu funcțiile normale – digestie, stat în picioare etc.), pentru un aspect tonifiat –trebuie să vii la sală REGULAT.

Poți arde mai multe calorii la sală

Dar nu uita de deficitul caloric. Un fapt important pe care trebuie să îl reții este că antrenamentele intense te vor îndrepta apoi către frigider. Deci, pregătește-te din timp pentru a-ți asigura opțiuni nutriționale sănătoase, mai ales după ce depui foarte mult efort.

Există o serie de exerciții fizice ce te vor determina să ”dai tot ce poți”. Mai exact, prin efortul depus, consumi mai multe calorii decât dacă ai alege să duci la capăt un antrenament simplu. Important e să nu depășești anumite limite, pentru a nu ajunge la stări de amețeală sau chiar și accidentări.

Cum poți arde mai multe calorii la sală?

  • Alergi pe bandă în intervale: un timp relativ scurt mers alert, apoi alergat pe o viteză mare, apoi repeți. De exemplu: mergi alert 40 de secunde, alergi intens 20, după care repeți ciclul de câteva ori. La fel poți face pe bicicleta eliptică sau cea staționară, unde te poți juca cu setările de intensitate.
  • Cardio plus antrenamente cu greutăți. Combină 10-15 minute de cardio cu un antrenament cu greutăți, iar la final încheie în forță cu încă 10-15 minute de cardio.
  • Antrenamente cu greutăți mai mari. Dacă te antrenezi cu greutăți ce îți permit să faci câteva serii de 10-12 repetări fără să simți efortul depus, e cazul să treci la greutăți mai mari. În plus, poți varia felul în care faci exercițiile (atenție la accidentări), pentru a le face mai dificile. De exemplu, poți face un sfert din mișcare și apoi o mișcare completă.

Hai la sală și profită de reducere adițională la abonamentul dorit!

La sala de fitness AimFit, prima sală cu program NON STOP din Buzău, îți oferim tot sprijinul de care ai nevoie pentru a-ți atinge obiectivele de fitness, indiferent că îți dorești să fii în formă, să slăbești, să îți crești masa musculară sau pur și simplu – să fii mai sănătos (sănătoasă). Vestea bună este că poți alege să lucrezi cu un nutriționist și/sau antrenor personal pentru a beneficia de planuri personalizate de alimentație și antrenament.

Hai la AimFit! Antrenează-te oricând vrei și beneficiază de reducere adițională la abonamentele noastre prin bifarea opțiunii de Plată Recurentă, în clipa în care achiziționezi abonamentul dorit! Astfel, din a 2-a lună, plătești mai puțin pentru abonamentul ales și nici nu vei mai avea grija unui abonament expirat pentru că acesta se reînnoiește și plătește automat, în fiecare lună. În plus, poți renunța la plata recurentă, oricând vrei, din aplicația GMA! Află mai multe despre abonamentele noastre – AICI.

 


Lasă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Email
Phone
Messenger
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email