Recompoziție Corporală Sau Cum Topești Grăsime și Construiești Masă Musculară în Același Timp - Sală Fitness AimFit Buzău

Când vorbim despre recompoziție corporală, e esențial să înțelegi că rezultatul eforturilor tale depinde de schimbarea obiceiurilor ce îți dictează stilul de viață. Ceea ce mănânci și efortul fizic pe care îl depui vor determina procentul de grăsime și masă musculară din corp.

Recompoziție corporală – un proces în continuă mișcare

Adevărul despre recompoziție corporală este că ceea ce mănânci, influențează în mod direct de unde își ia corpul tău energia de care are nevoie. Ce este mai exact acest proces de recompoziție corporală? Mai specific, vorbim despre ce se întâmplă după ce mănânci anumite alimente, și cum folosește corpul tău acestea.

Astfel că, în funcție de alimentația ta, corpul tău decide unde va folosi compușii aceștia – pentru energie, pentru crearea de țesut nou (de exemplu – masă musculară) sau în depozite de grăsime. Recompoziția corporală presupune schimbarea procentelor de grăsime/masă musculară pe care le ai în corp.

Cum poți topi grăsimea

Totul începe de la sursă – mai exact, de la tipul alimentelor pe care le consumi. Astfel, dacă tu alegi în principal carbohidrați și mâncare procesată, poți fii sigur(ă) că ceea ce ai nevoie este folosit ca energie, iar restul este depozitat în corp ca rezerve de grăsime. Pentru a topi grăsimea, ai nevoie de alimente sănătoase, cât mai puțin procesate și un ușor deficit caloric.

Ce înseamnă să fii în deficit caloric? Să consumi mai puține calorii decât ai nevoie zilnic. Bineînțeles,  asta înseamnă o scădere de 10% a caloriilor consumate, pentru a te asigura că acest proces este sănătos. Evită miturile de genul – dacă mănânc și mai puțin de atât, slăbesc mai repede. Focusul tău ar trebui să fie pe un proces sustenabil de slăbire, pentru a ajunge la rezultatele dorite. Altfel, ține minte că înfometarea duce la efectul yo-yo.

Cum îți poți crește masa musculară

Asigură-te că îți stimulezi țesutul muscular astfel încât acesta să fie nevoit să crească pentru a face față cerințelor fizice la care îl expui. Cum faci asta? Prin antrenamente la sală, regulate, cu greutățile potrivite. Mai exact, ai nevoie de un plan de antrenament cu acest obiectiv – de creștere a masei musculare.

În plus, e necesar să oferi corpului procentul de proteine de care are nevoie zilnic pentru creștere. Ține cont de asta când îți pregătești mesele, în fiecare zi. Iar un aspect care deseori poate fi ușor neglijat este partea de recuperare. După antrenamente intense, oferă-i corpului tău odihnă, alimente ce îl ajută la recuperare și timp – pentru a beneficia de rezultate eficiente!

Topește grăsimea și crește-ți masa musculară în același timp

Care e formula secretă? Alimentație sănătoasă, antrenamente la sală, odihnă, timp și perseverență. Nu vei vedea rezultate de la o zi la alta, dar în câteva săptămâni, vei observa cu siguranță pe propriul tău corp ce înseamnă recompoziție corporală.

Mai pe scurt, alege alimente sănătoase (mai multe legume, fructe, proteine, grăsimi sănătoase și carbohidrați complecși), în timp ce ești într-un ușor deficit caloric și antrenează-te cu greutăți, la sală, în mod regulat, în timp ce îți depășești limitele – săptămână după săptămână. Asigură-ți noi provocări și alimentează-te corect. Rezultatele nu vor întârzia să apară!

Câștigă un abonament anual/semestrial/trimestrial la AimFit!

Ce ai de făcut? Achiziționează ORICE abonament disponibil la sala de fitness AimFit în perioada 1-15 septembrie, indiferent că vorbim de Day Time, Full Time, pentru elevi/studenți, trimestrial etc și vei fi automat inclus(ă) în tragerea la sorți ce are ca premii 1 Abonament Anual (locul 1), 1 Abonament Semestrial (locul 2) și 1 Abonament Trimestrial (locul 3).

Această extragere este organizată cu o ocazie deosebit de specială – sărbătorim 2 ani de când promovăm un stil de viață sănătos la sala de fitness AimFit. Hai și tu la marele eveniment din 15 septembrie, alături de Cos Fpv și Dj Andrew. Intrarea este liberă între orele 14-21!
În plus, profită de discounturile de până la 60% la abonamentele AimFit – CLICK AICI pentru mai multe detalii!


Lasă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Email
Phone
Messenger
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email