Poți Mânca Fructe Dacă Vrei Să Slăbești? - Sală Fitness AimFit Buzău

Adevărul despre slăbit este că totul ține de deficit caloric, ceea ce înseamnă poți mânca fructe dacă vrei să slăbești, dar acestea pot fi și motivul kilogramelor în plus. Totul depinde de alegerile pe care le faci, zi de zi. Cu siguranță nu te vei îngrășa dacă mănânci fructe – cu măsură.

Fructe sau dulciuri?

În majoritatea cazurilor, kilogramele în plus nu s-au acumulat de la fructe, ci de la dulciuri, prăjeli, mâncăruri de tip fast food si prea multe calorii consumate, într-o perioadă mai îndelungată. Nu te îngrași în câteva zile – cel mai probabil, doar reții mai multă apă.

Dacă îți dorești să dai jos kilogramele acumulate, alegerea e clară – fructe și nu dulciuri. Poți de asemenea, să le combini astfel încât să te poți bucura de gustări dulci, dar sănătoase, ce au mult mai puține calorii. Dacă ar fi să alegi între o ciocolată și un măr, ce crezi că ar fi mai sănătos sau eficient pentru topirea kilogramelor în plus?

Fructele sunt o idee excelentă în orice stil de viață sănătos

Sunt sănătoase, au multe fibre, mulți nutrienți și pot completa într-un mod excelent un mic dejun proteic, astfel încât să ai parte de beneficii maxime din prima parte a zilei. Dar, după cum sunt toate pe lumea aceasta, totul ține de control, echilibru și cunoștințe (pe partea de nevoi nutriționale ale corpului tău).

Fructele conțin carbohidrați, ce determină reținerea apei în organism și pot interfera cu procesul de slăbire – dacă alegi o dietă de tip keto sau low carb ( ce se bazează pe menținerea carbohidraților la un nivel minim).

Fructele sunt sățioase

Dacă nu alegi o astfel de dietă (keto sau low carb), poți mânca fructe dacă vrei să slăbești. Secretul este să înțelegi cum funcționează deficitul caloric, să mănânci fructele întregi pentru beneficii maxime (să nu alegi suc de fructe) și să nu depășești numărul aproximativ de calorii/zi pe care ți l-ai setat.

Partea bună este că dacă mănânci un măr tăiat felii, vei descoperi că te saturi mai repede decât dacă mânânci jumătate de covrig – care are cam aceleași calorii ca un măr. Dacă vrei să slăbești, alege mărul și nu jumătatea de covrig.

Poți mânca fructe dacă vrei să slăbești

Important este să faci alegeri echilibrate și să înțelegi că trebuie să alegi. Nu poți mânca și covrigul și mărul. Bineînțeles, nu trebuie să renunți de fiecare dată la gustările sau deserturile preferate, chiar dacă vrei să slăbești. Ideea este să scazi caloriile desertului ales din totatul de pe ziua respectivă. Iar dacă ai depășit numărul total al caloriilor permise, e în regulă. A doua zi, ține-te de plan.

În concluzie – da, poți mânca fructe dacă vrei să slăbești pentru că sunt pline de nutrienți și fibre, pe lângă faptul că îți vor oferi starea de sațietate ce ajută ca procesul de slăbire să fie mai ușor. E important doar să le incluzi în necesarul caloric zilnic pentru a obține deficitul de care ai nevoie pentru a slăbi, în timp. Alege să mănânci sănătos și să practici sport regulat pentru a ajunge la rezultatele dorite, în cel mai eficient mod posibil!

Până în 15 ianuarie, ai până la 60% reducere la abonamentele de tip anual, semestrial, trimestrial la AimFit

Mai exact, poți achiziționa abonamentul:

-anual – cu 60% reducere – este doar 859 lei!

-semestrial – cu 50% reducere – este doar 537 lei!

-trimestrial – cu 30% reducere – este doar 375 lei!

La AimFit, îți oferim tot sprijinul de care ai nevoie pentru a-ți atinge obiectivele de fitness, indiferent că îți dorești să fii în formă, să slăbești, să îți crești masa musculară sau pur și simplu – să fii mai sănătos (sănătoasă). Vestea bună este că poți alege să lucrezi cu un nutriționist și/sau antrenor personal pentru a beneficia de planuri personalizate de alimentație și antrenament.

Hai la sală! Hai la AimFit!

 


Lasă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Email
Phone
Messenger
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email