Importanța Exercițiilor Fizice La Menopauză - Sală Fitness AimFit Buzău

Dacă vorbim despre importanța exercițiilor fizice la menopauză, e esențial să înțelegem că de-a lungul anilor, femeile trec printr-o serie de schimbări din toate punctele de vedere, inclusiv hormonale, ce duc la efecte și rezultate mai puțin plăcute – în viața de zi cu zi.

Menopauza vine la pachet cu simptome nedorite

În general, după vârsta de 40 de ani (deși uneori se poate întâmpla mai devreme sau mai târziu), se instalează menopauza la femei, adică un proces perfect natural ce implică încetarea secretării de hormoni sexuali feminini – estrogen și progesteron, plus încetarea ovulației.

Printre simptomele menopauzei, enumerăm: tulburări de somn, insomnie, schimbări bruște de dispoziție, sensibilitate emoțională, rezistență mai mică la stres, stare generală proastă, creșterea tensiunii arteriale, dureri ale articulațiilor, reținere apă în exces, acumulare de kilograme în plus etc.

Sportul regulat contracarează simptome ale menopauzei

În ceea ce privește importanța exercițiilor fizice la menopauză, putem descrie relația sport regulat – menopauză ca una benefică, ce îmbunătățește calitatea vieții femeilor care trec prin acest proces.

Când venim la sală în mod regulat, simptomele menopauzei sunt ținute sub control. Mai exact:

  • Exercițiile fizice de o intensitate moderată, de 3 ori pe săptămână ajută la reducerea nivelului de stres și a sentimentelor negative, în timp ce corpul nostru secretă hormonii ”fericirii” ce ne îmbunătățesc starea de spirit – după fiecare antrenament.
  • Observăm o reducere substanțială a insomniei și o îmbunătățire a calității somnului, ceea ce duce la un nivel de energie ridicat întreaga zi.
  • Chiar dacă la menopauză, ne confruntăm cu o tendință de acumulare a kilogramelor în plus, sportul regulat, în special o combinație între antrenamente de tip cardio și cu greutăți, topesc grăsimea și ne ajută să ne menținem metabolismul în stare optimă.
  • O mică încălzire, după cum am povestit în articolul anterior (pe care îl găsești aici), va duce, în timp la reducerea durerilor de articulații și musculare, pe lângă creșterea eficienței antrenamentelor la sală.
  • Pe lângă grăsime, suntem predispuse și la reținerea apei în exces, efect ce se poate contracara printr-o alimentație sănătoasă. Practicarea sportului regulat, împreună cu alegeri nutriționale echilibrate, reduc efectele nedorite ale menopauzei.

Hai la sala de fitness AimFit – avem program NON STOP!

La AimFit, îți oferim tot sprijinul de care ai nevoie pentru a-ți atinge obiectivele de fitness, indiferent că îți dorești să fii în formă, să slăbești, să îți crești masa musculară sau pur și simplu – să fii mai sănătos (sănătoasă). Vestea bună este că poți alege să lucrezi cu un nutriționist și/sau antrenor personal pentru a beneficia de planuri personalizate de alimentație și antrenament. În plus, avem abonamente cu prețuri speciale pentru elevi/studenți!

Tu ai auzit de ofertele Aimfit de Black Friday?

  • Doar în 11 noiembrie, poți achiziționa abonamente cu până la 60% discount
  • Beneficiezi de 60% reducere la abonamentul anual (859 lei), 50% reducere la cel semestrial (537 lei) și 30% reducere la cel trimestrial (375 lei)
  • Abonamentele sunt disponibile în număr limitat și se pot achiziționa online, prin aplicația GMA (pe care o poți descărca pe telefon) – doar în 11 noiembrie, începând cu ora 00:00!

Hai la sală! Hai la AimFit!


Lasă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Email
Phone
Messenger
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email