Exerciții Fizice înainte De Somn - Sală Fitness AimFit Buzău

Există o serie de motive ce ar trebui să te pună pe gânduri când vorbim de exerciții fizice înainte de somn. Deși ai putea fi tentat(ă) să crezi că un antrenament la sală – seara ar putea să te agite și să îți afecteze somnul, adevărul este exact opusul!

Sportul îmbunătățește calitatea somnului

Este demonstrat faptul că sportul regulat îmbunătățește somnul, astfel încât să te poți odihni mai bine. Dar, este important de știut că în special seara, înainte de somn, un antrenament la sală poate să fie exact ceea ce ai nevoie pentru a putea adormi rapid, relaxat și fără griji.

Dacă te decizi să faci exerciții fizice înainte de somn, vei putea observa efectele pozitive imediat – vei adormi mult mai ușor! Apoi, în timp, vei observa că ai un somn mai liniștit, iar perioadele de somn profund pot fi mai prelungite, astfel încât să beneficiezi de odihnă suficientă, chiar dacă nu reușești să dormi cele 8 ore recomandate pe noapte. Poți citi mai multe despre studiile efectuate în acest sens – aici.

Scapi de stres cu exerciții fizice înainte de somn

Chiar dacă simți că nu mai ai energie și pentru sport, adevărul este că nu vei știi cât de mult îți poate îmbunătăți starea de spirit un antrenament la sală – seara, până nu încerci. De-a lungul zilei, tindem să acumulăm foarte mult stres.

Partea bună? Exercițiile fizice te ajută să eliberezi toată tensiunea, să te relaxezi, iar la finalul antrenamentului să te simți mai calm(ă), mai bine și pregătit)ă) pentru odihnă. Acest sentiment de relaxare îl simți imediat și durează până la câteva ore după antrenament.

Programul tău nu are de suferit

În timpul zilei, avem atât de multe de făcut, încât ai senzația că trebuie să îți faci cumva timp și pentru sport, iar în anumite situații, poate nici nu reușești! De ce să te confrunți constant cu această presiune de a le face pe toate într-un timp atât de scurt?

E mult mai simplu ca după ce ți-ai terminat programul, să îți iei echipamentul de sport și să vii la sală. Dacă vezi asta ca pe o relaxare și nu ca pe ceva ce trebuie făcut, în curând vei avea sentimentul că sportul face parte din viața ta pentru că îți dorești asta și nu pentru că altfel nu îți atingi obiectivul de fitness.

E mult mai sănătos să vezi antrenamentele la sală ca o activitate zilnică ce te va menține sănătos/sănătoasă, ce îți va oferi mai multă energie, o stare de bine, te va scăpa de stres și îți va îmbunătăți calitatea somnului. Iar dacă vrei să beneficiezi de toate avantajele ce vin la pachet cu exerciții fizice înainte de somn, avem o veste extraordinară!

La AimFit avem abonament Night Time!

Hai la AimFit, unde îți oferim tot sprijinul de care ai nevoie pentru a-ți atinge obiectivele de fitness, indiferent că îți dorești să fii în formă, să slăbești, să îți crești masa musculară sau pur și simplu – să fii mai sănătos (sănătoasă). Vestea bună este că poți alege să lucrezi cu un nutriționist și/sau antrenor personal pentru a beneficia de planuri personalizate de alimentație și antrenament. Hai la AimFit! La noi, te poți antrena oricând vrei, pentru că avem program NON STOP! Află mai multe despre abonamentele noastre, inclusiv despre abonamentul Night Time – AICI.


Lasă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Email
Phone
Messenger
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email