Alimentație Sănătoasă Pe Termen Lung – Provocări și Obiceiuri - Sală Fitness AimFit Buzău

Prima imagine care îți vine în minte de obicei, când te gândești la alimentație sănătoasă este un bol cu salată. Din cauza modului în care este promovată mâncarea de tip junk food, am ajuns să considerăm că mâncarea sănătoasă presupune eliminarea oricăror mâncăruri delicioase.

O alimentație sănătoasă nu presupune doar salată

Dacă te documentezi, fie chiar și câteva minute în ceea ce privește mâncarea sănătoasă, vei afla că cele mai bune alegeri pe partea de nutriție presupun un echilibru și implică reducerea, pe cât posibil, a mâncărurilor procesate. Asta nu înseamnă că trebuie să renunți la cartofi, pâine, dulciuri, fructe și alte mâncăruri preferate.

În schimb, ai putea face mici schimbări, care îți vor schimba preferințele alimentare, îți vor crește nivelul de energie și care îți pot reduce mărimea la haine. Poate sună prea bine ca să fie adevărat, însă una din greșelile comune care ne sabotează eforturile este faptul că alegem varianta – totul sau nimic.

Pe termen lung, echilibrul e cheia

Pentru a beneficia la maxim de o alimentație sănătoasă, cea mai bună opțiune este să faci alegeri echilibrate. De exemplu, dacă îți dorești să mănânci ceva dulce, e esențial să compensezi cu mâncare sănătoasă restul zilei. Astfel, eviți excesele, nu consumi mai multe calorii decât ai nevoie, iar tu nu ai senzația că îți refuzi una din micile plăceri culinare.

Adevărul e că suntem perfect conștienți de alegerile pe care le facem și consecințele acestora. Menținerea unui echilibru nutrițional nu este atât de complicat pe cât poate părea celor ce sunt la început de drum. Una din modalitățile prin care poți scădea într-un mod sănătos caloriile nesănătoase din farfurie este înlocuirea alimentelor prăjite cu cele fierte, gătite la cuptor sau pe tigaia de grătar (care e doar unsă cu puțin ulei).

Nu te grăbi – o strategie pe termen lung e mult mai eficientă

O alimentație sănătoasă nu va presupune vreodată schimbări drastice în alimentație. Evită dietele minune, ce îți permit consumarea doar a câtorva alimente și optează în schimb pentru un plan alimentar personalizat. Dietele funcționează pe moment, în special la început când elimini apa din organism, iar nivelul de entuziasm este la cote maxime. Pe măsură ce trece timpul, iar procesul de slăbire este încetinit, vei fi tot mai tentat(ă) să revii la vechile obiceiuri.

Există o multitudine de alternative, mult mai eficiente care te pot ajuta în atingerea obiectivului tău de fitness. Dacă ai câteva kilograme în plus, singura modalitate care funcționează cu adevărat este deficitul caloric (plus sport regulat). Bineînțeles, asta nu înseamnă că trebuie să consumi sub 1000 de calorii zilnic. Dacă faci asta, te vei înfometa, iar asta va duce la consecințe nedorite – un proces de slăbire încetinit și efectul yo-yo (slăbești cu o dietă minune în 2 săptămâni, iar imediat ce renunți, pui dublul kilogramelor înapoi).

De reținut:

1. Regula de 80/20 funcționează. Un stil de viață sănătos presupune 80% nutriție și 20% sport. Pe termen lung, micile obiceiuri sunt cele care te vor ajuta să îți atingi obiectivul de fitness. Pe scurt, înlocuiește prăjelile cu mese gătite la cuptor, elimină treptat zahărul din alimentație și practică sport regulat (hai de minim 3 ori pe săptămână la sală).

2. Oferă-ți timp. Kilogramele extra nu s-au depus în 2 săptămâni. Nu te aștepta să le dai jos într-un timp atât de scurt. Cu cât durează mai mult să topești kg nedorite, cu atât mai ușor îți va fi să te menții.

3. Sportul te motivează să mergi mai departe, îți oferă o stare de bine și te împiedică să faci alegeri nesănătoase. Mental, ești într-o stare mult mai bună, iar fizic, începi să te bucuri de rezultate după primele săptămâni.

La AimFit beneficiezi de tot sprijinul de care ai nevoie pentru a-ți atinge obiectivul de fitness. Alegem o alimentație sănătoasă în fiecare zi, recomandăm practicarea sportului regulat și îți oferim toate condițiile pentru a face primul pas în direcția potrivită. Hai la sală! Hai la AimFit!

Până în 20 decembrie, prețul achiziționării unui abonament pe o lună Day Time este de doar 49 RON, iar FULL Time, doar 99 RON (oferta de adresează tuturor membrilor, nu doar celor noi – și se poate achiziționa o singură dată). Mai multe detalii despre abonamente – aici.


Lasă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Email
Phone
Messenger
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email