5 Motive Ce Te Împiedică Să Slăbești - Sală Fitness AimFit Buzău

Dacă primul gând care îți vine în minte când încerci să îți dai seama ce te împiedică să slăbești – este că momentan se petrec prea multe în viața ta și nu știi exact cum să echilibrezi alimentația sănătoasă cu practicarea sportului regulat, să știi că ai dreptate. Dar, mai sunt și alte câteva motive ce îți stau în cale.

Nu există pilule magice

Din păcate, există o întreagă industrie bazată pe pastile, ceaiuri și tot felul de produse care promit marea cu sarea, dar care nu te vor duce mai aproape de obiectivul tău de fitness. Există o serie de suplimente care într-adevăr, te pot ajuta în acest sens, dar care nu vor topi kilogramele de grăsime. În schimb, te pot ajuta cu pofta de mâncare, eliminarea apei din organism, un boost de energie. Restul?

E responsabilitatea ta! Asta înseamnă că trebuie să faci alegeri alimentare echilibrate și să practici sport regulat. De ce? Păi, formula e destul de simplă. Un kilogram de grăsime valorează aproximativ 7700 de calorii. Oare trebuie să alergi pe bandă o oră și jumătate zilnic pentru a consuma acele calorii într-o săptămână? Nu. În schimb, îți poți regla alimentația și exercițiile fizice astfel încât să dai jos kilogramele nedorite în mod echilibrat.

Doar sportul nu îți va aduce rezultatele dorite

Dacă ideea de bază de la care pornești este faptul că te apuci de sală și sigur scapi de kilogramele extra, adevărul este că nu funcționează așa. Au fost nenumărate studii făcute în acest sens (mai multe detalii aici), unde s-a urmărit evoluția adulților care se confruntau cu kilograme în plus, iar unul din grupurile pentru experiment s-a axat doar pe sport. Rezultatul? Nu au slăbit deloc, față de cei care au avut și grijă la alimentație.

Consumi mai multe calorii decât ai nevoie

Un adevăr pe care trebuie să îl înțelegem referitor la rata metabolică este faptul că atunci când ai mai multe kilograme, consumi mai multe calorii. Astfel că, dacă la început, când ai decis să faci alegeri mai sănătoase, ai scăzut din numărul de calorii, iar asta a funcționat, dar acum acul cântarului nu se mai mișcă, cel mai probabil consumi mai multe calorii decât ai nevoie. Odată ce s-au dus 5 kg sau 10 kg, și numărul de calorii necesare scade. De aceea, trebuie să ajustezi puțin alimentația și să echilibrezi totul cu antrenamente eficiente la sală.

Corpul tău se adaptează la numărul de calorii consumate

Mai exact, suntem creați în așa fel încât corpul nostru să se poată adapta la orice, chiar și la un consum mic de calorii. De fapt, asta ar fi una din cele mai mari greșeli pe care le poți face, pentru că în clipa în care mănânci mult prea puțin, corpul se luptă să păstreze grăsimea. Concluzia? Metabolismul tău va fi încetinit, iar tu te vei simți groaznic, fără a vedea rezultatele dorite.

Te menții într-un ciclu ce te împiedică să slăbești

…și să ții kilogramele nedorite deoparte. Adică, alegi o dietă minune, te ții de ea o săptămână, două, după care revii la obiceiurile de dinainte. În plus, o săptămână vii la sală, alte două săptămâni cauți scuze, după care realizezi că nu ai rezultate.

Ce trebuie să faci mai exact?

Alege o alimentație sănătoasă, cu un deficit caloric moderat (10% mai puține calorii) – pe care îl ajustezi o dată la ceva timp (de exemplu, scazi 100 calorii/zi după ce slăbești 5 kg), practică sport regulat, în special antrenamente cu greutăți și…

Hai la AimFit, unde avem reduceri adiționale la abonament din a 2-a lună, dacă activezi plata recurentă!

Hai la AimFit, unde îți oferim tot sprijinul de care ai nevoie pentru a-ți atinge obiectivele de fitness, indiferent că îți dorești să fii în formă, să slăbești, să îți crești masa musculară sau pur și simplu – să fii mai sănătos (sănătoasă). Vestea bună este că poți alege să lucrezi cu un nutriționist și/sau antrenor personal pentru a beneficia de planuri personalizate de alimentație și antrenament. Hai la AimFit! La noi, te poți antrena oricând vrei, pentru că avem program NON STOP! Află mai multe despre abonamentele noastre și opțiunea de plată recurentă, pentru reducere adițională – AICI.

 

 


Lasă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Email
Phone
Messenger
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email