5 Exemple De Obiective SMART De Fitness (Partea 1) - Sală Fitness AimFit Buzău

Cel mai ușor mod de a-ți stabili obiective smart de fitness este să înțelegi exact cum funcționează acest proces. De aceea, în rândurile de mai jos, povestim despre 5 cele mai comune obiective și cum ți le poți seta astfel încât să ajungi la rezultatele dorite, printr-o abordare eficientă și echilibrată.

Obiectiv Smart #1: să slăbești

„Pentru a pierde zece kilograme în patru luni, mă voi concentra pe antrenamente cu greutăți pentru a-mi stimula metabolismul. Voi face antrenamente cu greutăți de două ori pe săptămână și le voi combina cu un antrenament cardio o dată pe săptămână. Voi reduce consumul de zahăr și voi crește aportul de proteine ​​și fibre.”

S: Acest obiectiv este specific în ceea ce privește modalitatea în care poți pierde în greutate în patru luni: exerciții cu greutăți și cardio, reducerea consumului de zahăr și creșterea aportului de proteine ​​și fibre.

M: Pierderea în greutate poate fi măsurată, iar antrenamentele planificate în fiecare săptămână sunt reperele tale.

A: Pierderea a zece kilograme în patru luni este realizabilă. Este și sănătos. Nu te suprasolicita cu obiective nerealizabile, cum ar fi pierderea a zeci de kilograme într-o lună – aceste planuri se sfârșesc întotdeauna prost.

R: Obiectivul este relevant pentru tine, prin simplul fapt că vei scăpa de kilogramele nedorite și vei fi mai sănătos/sănătoasă, care este scopul final.

T: Termenul limită este de patru luni. Există, de asemenea, termene mai scurte, săptămânale, pe care ți le stabilești astfel încât să duci la capăt cele trei antrenamente până la sfârșitul fiecărei săptămâni.

Obiectiv Smart #2: să poți ridica mai multe greutăți

„Pentru a face zece repetări cu gantere de 15 kg, voi începe cu zece repetări folosind gantere de 5 kg și voi crește treptat greutatea pentru ultima repetare. Apoi, pe măsură ce devin mai puternic(ă), voi adăuga o repetare folosind gantere de 15 kg și voi reuși să execut zece repetări în două luni.”

S: Acest obiectiv detaliază planul în mod clar – creșterea treptată a greutății până când atingi obiectivul dorit.

M: Greutățile de 5 si 15 kg (și orice valoare intermediară) reprezintă partea măsurabilă a obiectivului.

A: Acest obiectiv nu va exercita o presiune prea mare asupra ta, deoarece știi că vei ajunge acolo treptat dacă te motivezi și îți acorzi un termen rezonabil.

R: Obiectivul este relevant pentru tine pentru că atunci când ridici mai multe greutăți îți crești masa musculară și devii mai puternic(ă).

T: Termenul limită este de două luni, ceea ce îți oferă suficient spațiu pentru progresul treptat.

Obiectiv Smart #3: să vii mai des la sală

„Pentru a găsi timp să merg la sală de trei ori pe săptămână, voi finaliza toate sarcinile la timp, voi pregăti mesele pentru a economisi timp la gătit și voi renunța la maratoanele de seriale pe Netflix. Prin planificarea meselor voi reuși să cheltuiesc mai puțin pe mâncarea de la restaurant/fast food și să direcționez acești bani către bugetul lunar necesar abonamentului la sală.”

S: Obiectivul este specific în ceea ce privește modalitatea în care poți ajunge la sala de sport de trei ori pe săptămână. Enumeră trei lucruri care te pot distrage de la sala de sport, dar care pot fi adaptate pentru a se potrivi stilului tău de viață.

M: Fiecare săptămână în care mergi de trei ori la sală reprezintă un obiectiv atins. Obținerea mai multor beneficii de la abonamentul de sală este, de asemenea, un bun indicator.

A: Odată ce limitezi distragerile, vei găsi mai mult timp pentru sala de sport, ceea ce face ca acest obiectiv să fie ușor de atins. În plus, dacă bugetul este o problemă, poți simplu renunța la unele luxuri pentru a economisi suficient pentru ceea ce contează cu adevărat.

R: Acest obiectiv este relevant în sensul în care te încurajează să vizitezi sala de sport mai des.

T: Termenul limită săptămânal de trei vizite la sală te va determina să nu amâni și să faci antrenamentele.

În partea a 2-a a acestui ghid, vom discuta mai pe larg exemple de obiective smart, cum ar fi: să arzi mai multe calorii sau cum să te odihnești mai mult. Între timp…

Hai la sală! Hai la AimFit!

La AimFit, prima sală din Buzău cu program NON STOP și complet automatizată, ai parte de tot sprijinul necesar pentru a alege un stil de viață sănătos, inclusiv antrenor personal și nutriționist certificat!

În plus, beneficiezi de reducere adițională la abonamentul la sală, din a 2-a lună, chiar și la abonamentele pentru ELEVI/STUDENȚI dacă activezi plata recurentă! Click AICI!


Lasă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Email
Phone
Messenger
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email