Obiceiuri Pentru Un Stil De Viață Sănătos - Sală Fitness AimFit Buzău

Un stil de viață sănătos nu presupune un frigider plin cu salată și un program ce include 3-4 ore petrecute la sala de fitness, ci echilibru și alegeri conștiente, pe care le faci zi după zi, indiferent că vorbim de alimentație, mișcare sau somn.

Alimentația și de ce este importantă pentru un stil de viață sănătos

Mergând mai departe de cele câteva kilograme în plus sau în minus (când vorbim de o dorință a creșterii masei musculare), alimentația este cea care dă tonul în ceea ce privește starea ta de sănătate, indiferent că ne referim la cum te simți fizic sau psihic.

De obicei, relația cu mâncarea este de una de tip sacrificiu – rezultate dorite. Dar, nu este așa. De fapt, nu trebuie să renunți la alimentele preferate pentru a topi kilograme în plus, pentru a avea ”materialul” necesar pentru creșterea masei musculare sau pur și simplu pentru a fi sănătos/sănătoasă. Am scris mai multe despre asta, AICI.

Când alegem alimente ce ne oferă nutrienții de care avem nevoie plus minerale, vitamine, aminoacizi etc., observăm o îmbunătățire a calității vieții noastre din toate punctele de vedere – de la un nivel de energie ridicat, la diminuarea problemelor digestive (de la sentimentul de prea-plin, la balonare etc.) și efectul scontat – kilograme în minus sau recompoziție corporală!

Cât de activ trebuie să fii pentru a fi sănătos

Ideal, ar trebui să fii activ zilnic. Și nu, nu vorbim doar despre antrenamente cu greutăți sau de tip cardio la sala de fitness, ci de o multitudine de alegeri mici, care duc la rezultate mari. Da, să vii la sală de cel puțin 3 ori pe săptămână este o alegere extraordinară pentru a te asigura că duci un stil de viață sănătos și că îți atingi obiectivul de fitness.

Dar, dacă doar petreci 20 de minute pe banda de alergat, iar apoi faci un minim de efort necesar, nu te vei putea bucura de toate avantajele unui stil de viață sănătos. Este esențial să îți oferi provocări zi de zi, pentru a te menține în formă și a te asigura că minimalizezi riscul de o serie întreagă de probleme de sănătate (de la articulații, la boli cardiovasculare și orice presupune o viață sedentară).

Mai specific, urcă pe scări când ai ocazia, mergi pe jos cât de mult se poate, petrece timp în aer liber, ia pauze dese și scurte pentru a te bucura de câteva exerciții de întindere a articulațiilor și mușchilor, iar cel mai important sfat: hai la sală și antrenează-te în așa fel încât să îți depășești, pas cu pas, limitele, de fiecare dată. Nu contează dacă ai de-a face cu multe kilograme în plus și nu știi de unde să începi sau pur și simplu vrei să te bucuri de o viață mai calitativă din toate punctele de vedere.

Urmărește și menține un echilibru

  • dacă vorbim de alimentație, alege o structura a meselor ce îți poate oferi baza unui plan nutrițional sănătos (poate te ajută intermitent fasting sau să mănânci un număr fix de mese, la ore fixe). Trebuie să încerci pentru a afla ce ți se potrivește și e sustenabil pe termen lung.
  • dacă vorbim de mișcare, hai la sala de fitness AimFit regulat și bucură-te de orice tip de antrenament care îți poate oferi rezultatele dorite pe termen lung – antrenamente cu greutăți, cardio, antrenamente cu antrenor personal, o combinație de exerciții pentru a antrena anumite grupe musculare etc.
  • alege odihnă de calitate sau mai exact, limitează-ți singur(ă) accesul la ecrane pentru a te putea bucura de relaxare și somn odihnitor. Alege să dormi în schimbul unei ore petrecute pe rețelele de socializare. Asigură-te că dormi cel puțin 6-8 ore pentru un stil de viață sănătos.

Pentru un stil de viață sănătos, hai la AimFit!

Hai la sala de fitness AimFit, unde îți oferim tot sprijinul de care ai nevoie pentru a-ți atinge obiectivele de fitness, indiferent că îți dorești să fii în formă, să slăbești, să îți crești masa musculară sau pur și simplu – să fii mai sănătos (sănătoasă). Vestea bună este că poți alege să lucrezi cu un nutriționist și/sau antrenor personal pentru a beneficia de planuri personalizate de alimentație și antrenament. Hai la AimFit! La noi, te poți antrena oricând vrei, pentru că avem program NON STOP! În plus, avem abonamente speciale pentru studenți/elevi, iar dacă activezi plata recurentă, beneficiezi de reduceri adiționale la prețul abonamentului, din a 2-a lună. Află totul despre abonamentele noastre – AICI.

 


Lasă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Email
Phone
Messenger
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email