Cum Îți Poți Îmbunătăți Grip-ul Sau Priza Pentru Antrenamentele Cu Greutăți - Sală Fitness AimFit Buzău

O priză fermă și puternică este esențială pentru a efectua exerciții cu greutăți în siguranță și pentru a-ți maximiza progresul în timpul fiecărui antrenament, la sală. O priză slabă poate duce la o scădere a performanței și creșterea riscului de accidentare. Din fericire, există câteva lucruri simple pe care le poți face pentru a-ți îmbunătăți grip-ul, astfel încât să efectuezi exercițiile cu greutăți într-un mod eficient și sigur.

Utilizează o pereche de mănuși pentru antrenament cu greutăți

Mănușile de antrenament cu greutăți sunt disponibile în multe magazine de fitness și pot ajuta la îmbunătățirea prinderii. Acestea oferă o aderență mai bună și reduc transpirația care poate face ca mâinile să alunece de pe bara de greutate. În plus, mănușile de antrenament pot ajuta la prevenirea formării bătăturilor.

Folosește cârlige pentru prinderea ganterelor sau greutăților

Cârligele pentru prinderea ganterelor sau greutăților pot fi o alegere excelentă pentru a-ți îmbunătăți grip-ul. Acestea oferă o suprafață mai mare de prindere, permițându-ți să folosești mai multe degete pentru a prinde greutatea. De asemenea, acestea pot fi folosite pentru a reduce tensiunea din antebrațe, astfel încât să te concentrezi mai mult pe mușchii pe care încerci să-i lucrezi.

Exersează prinderea cu antebrațele

Pentru a-ți îmbunătăți prinderea (grip-ul), este important să îți întărești antebrațele. Acest lucru poate fi realizat prin efectuarea exercițiilor pentru antebrațe, cum ar fi flexiile cu bara de greutăți. În plus, există multe variante ale exercițiilor de prindere care îți pot îmbunătăți grip-ul. Un exemplu este să strângi cu mâna, bara de greutate cât mai mult posibil, și să menții poziția timp de 10-20 de secunde.

Folosește ambele mâini pentru exerciții cu bara

Pentru exercițiile cu bara, cum ar fi tracțiunile, poate fi dificil să prinzi bara doar cu o mână. În schimb, poți prinde bara cu ambele mâini, într-o poziție alternată pentru reducerea tensiunii asupra antebrațelor și a articulațiilor încheieturii mâinii, pentru a efectua exercițiile mai ușor, în timp ce beneficiezi de o stabilitate mai bună.

 Alege să faci exerciții cu greutăți libere

Exercițiile cu greutăți libere, precum gantere sau kettlebells, pot ajuta la îmbunătățirea prinderii și a forței în mâini și antebrațe. Acest lucru se datorează faptului că aceste tipuri de greutăți necesită o prindere mai puternică și o stabilizare mai bună a barei. Practic, pentru a putea efectua exercițiile corect, trebuie să ai un grip bun, pe care îl poți îmbunătăți cu fiecare antrenament.

Adaugă greutăți mici la bară

Adăugarea unor greutăți mici la bară poate ajuta la îmbunătățirea prinderii. De exemplu, poți încerca să adăugi un disc de 2,5 kg la fiecare capăt al barei și să efectuezi exercițiile obișnuite, pe care le ai în planul de antrenament. Acest lucru poate ajuta la dezvoltarea forței și a rezistenței în mâini și antebrațe.

Încearcă să te relaxezi în timpul exercițiilor

Stresul și tensiunea în mâini și antebrațe pot afecta prinderea. Încearcă să te relaxezi în timpul exercițiilor, astfel încât să poți efectua exercițiul corect, doar după ce reușești să ai un grip bun. E important să ții minte că nu îți poți îmbunătăți grip-ul instant, ci că progresul se vede în timp și că acesta este un proces, din care înveți, puțin câte puțin, de fiecare dată când vii la sală.

Hai la AimFit, sala de fitness unde îți vei atinge obiectivele de fitness!

Cea mai bună decizie pe care o poți face în privința practicării exercițiilor fizice este să îți alegi o sală de fitness care îți oferă cele mai bune condiții pentru o gamă variată de antrenamente, pentru fiecare grupă de mușchi în parte. Iar aici vorbim de exerciții fizice de tip cardio și weightlifting sau chiar ambele în cadrul unui antrenament de tip circuit training. La AimFit, prima sală din Buzău cu program NON STOP și complet automatizată, ai parte de tot sprijinul necesar pentru a alege un stil de viață sănătos!

În plus, beneficiezi de reducere adițională la abonamentul la sală, din a 2-a lună, dacă activezi plata recurentă! Click AICI!


Lasă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Email
Phone
Messenger
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email