Antrenamentul Cardio: Înainte Sau După Antrenamentul Cu Greutăți? - Sală Fitness AimFit Buzău

Atunci când vine vorba de structurarea antrenamentului la sală, există adesea întrebarea: este mai eficient să faci antrenamentul cardio înainte sau după antrenamentul cu greutăți? Alegerea potrivită depinde de obiectivele tale individuale, preferințe personale și de modalitatea în care corpul tău reacționează la diferite tipuri de antrenament. Astăzi, povestim despre avantajele și dezavantajele antrenamentului cardio înainte și după antrenamentul cu greutăți, pentru a te ajuta să iei cea mai bună decizie – pentru tine.

Antrenament Cardio înainte de Antrenamentul cu Greutăți:

Avantaje:

  1. Încălzirea Musculaturii: Antrenamentul cardio poate fi o modalitate excelentă de a-ți încălzi mușchii și articulațiile înainte de a trece la antrenamentul cu greutăți. Acest lucru poate ajuta la prevenirea accidentărilor și la îmbunătățirea performanței în timpul antrenamentului cu greutăți.
  2. Arderi Calorice Suplimentare: Antrenamentul cardio înainte de antrenamentul cu greutăți poate spori arderile calorice și poate îmbunătăți procesul de ardere a grăsimilor pe parcursul întregii sesiuni de antrenament.

Dezavantaje:

  1. Obosești Rapid: Antrenamentul cardio intens înainte de antrenamentul cu greutăți poate duce la scăderea performanței în timpul antrenamentului cu greutăți, din cauza faptului că obosești mai repede.
  2. Putere și Forță Reduse: Cardio-ul înainte de antrenamentul cu greutăți poate reduce puterea și forța, pe care te bazezi, pentru exercițiile cu greutăți, ceea ce poate afecta capacitatea de a ridica greutăți mai mari sau de a vedea un progres remarcabil (în ceea ce privește antrenamentele cu greutăți tot mai mari).

Antrenament Cardio După Antrenamentul cu Greutăți:

Avantaje:

  1. Epuizarea Glicogenului: După antrenamentul cu greutăți, nivelul de glicogen din mușchi este redus, ceea ce poate face ca organismul să ardă mai multe grăsimi în timpul antrenamentului cardio, pentru a obține energie.
  2. Rezistență Mai Mare: Dacă obiectivul tău este îmbunătățirea rezistenței cardiovasculare, cardio după antrenamentul cu greutăți poate fi benefic, deoarece mușchii fiind deja obosiți, vei lucra mai mult sistemul cardiovascular.

Dezavantaje:

  1. Oboseală Extremă: Antrenamentul cardio după antrenamentul cu greutăți poate duce la oboseală extremă și la scăderea intensității sau duratei antrenamentului cardio.
  2. Risc de Antrenare Excesivă: sportul excesiv poate deveni o problemă atunci când faci cardio după antrenamentul cu greutăți, deoarece corpul tău poate fi deja obosit din cauza efortului depus anterior.

În final, nu există un răspuns unic valabil pentru toți. Este important să experimentezi și să vezi care abordare funcționează cel mai bine pentru tine și pentru obiectivele tale. Dacă te simți mai puternic(ă) și ai mai multă energie pentru antrenamentul cu greutăți dacă faci cardio ulterior, atunci aceasta ar putea fi cea mai bună opțiune pentru tine. Pe de altă parte, dacă te simți mai bine și mai energic(ă) în timpul antrenamentului cu greutăți dacă faci cardio înainte, atunci aceasta poate fi calea de urmat pentru tine. Este esențial să îți asculți corpul și să-ți ajustezi antrenamentul în funcție de nevoile și preferințele tale individuale.

Hai la Sală! Hai la AimFit!

La AimFit, prima sală din Buzău cu program NON STOP și complet automatizată, ai parte de tot sprijinul necesar pentru a alege un stil de viață sănătos – inclusiv antrenor personal și nutriționist certificat.

În plus, beneficiezi de o OFERTĂ SPECIALĂ LIMITATĂ, cu 30 de lei reducere adițională la abonamentul la sală, din a prima lună, la abonamentele Full Time și Day Time, dacă folosești codul de discount COD30 la achiziționarea acestuia! Click AICI!


Lasă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Email
Phone
Messenger
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email