5 Sfaturi Pentru Slăbire și Menținere Pe Termen Lung - Sală Fitness AimFit Buzău

De ceva vreme, aproape 3 ani, mai exact, povestim la AimFit despre obiective de fitness și oferim cele mai cercetate și simple de urmat sfaturi pentru a le atinge. Azi vorbim despre 5 sfaturi care ajută la slăbire și menținere pe termen lung, astfel încât să nu mai fie cazul să treci prin ciclul nefast slăbire/kilograme înapoi/diete minune/slăbire.

Prea multe diete duc la o încetinire a metabolismului

Ceva ce probabil ai mai auzit – corpul nostru este o minune, astfel încât se pricepe extraordinar să se adapteze și la cele mai crunte condiții de viață, chiar dacă vorbim despre înfometare sau alimentație ce constă doar în fructe și legume. De aceea, dacă alegi să te supui unor diete minune, rezultatul va fi îmbucurător la început, după care vei realiza că niciun regim de acest fel nu este eficient pentru slăbire și menținere pe termen lung.

80% din obiectivul tău de fitness se realizează în bucătărie

Mai exact, ai nevoie de alimente cât mai sănătoase, ce pot oferi corpului tău nutrienții de care are nevoie astfel încât să ajungi la obiectivul dorit. Ce înseamnă asta mai exact? Că ai nevoie de proteine, fibre, grăsimi sănătoase și carbohidrați (atent aleși). Nu privi acest stil de alimentație ca pe o dietă la care renunți în clipa în care ai ajuns la fizicul dorit, ci ca o schimbare pe termen. Este genul de alegere pe care trebuie să o faci zilnic, pentru a te menține și pentru a beneficia de toate avantajele unui stil de viață sănătos.

Antrenamentele cu greutăți te ajută la procesul de slăbire și menținere pe termen lung

Un studiu al Colegiului American de Medicină Sportivă (poți citi mai multe despre acesta aici), a ajuns la o concluzie surprinzător de utilă – consumul de cantități suficiente de proteine a fost demonstrat că ajută la menținerea senzației de sațietate și satisfacție. Astfel, consumul unei cantități mari de proteine te poate ajuta persoanele să slăbești, nu prin schimbarea cerințelor pentru pierderea în greutate, ci prin faptul că beneficiezi de o senzație de foame mult mai scăzută (ceea ce duce la reducerea aportului caloric).

Când consumi suficientă proteină, construiești masă musculară, iar corpul tău consumă mai multe calorii

Bineînțeles, este necesar să clarificăm faptul că antrenamentele cu greutăți nu vor duce la creșterea unei mase musculare la femei în mod egal cu cea a bărbaților. Suntem construiți diferiți, avem nevoi diferite, iar dacă te îngrijorează creșterea masei musculare la femei, aruncă o privire peste articolul cu întrebări frecvente despre antrenamente cu greutăți și femei (îl găsești aici). Consumul de proteine poate ajuta la construirea și menținerea mușchilor – cu cât ai o masă musculară mai mare, cu atât mai multe calorii vor fi necesare pentru a o menține.

Carbohidrații sunt o sursă rapidă, dar nu sănătoasă de energie

Când ți-e foame, primul impuls este să alegi un sandviș, produse de patiserie, mâncare fast food, care toate conțin foarte mulți carbohidrați (nesănătoși), multe calorii și sunt principala cauză a kilogramelor în plus și a anumitor probleme de sănătate de la colesterol ridicat la diabet sau boli cardiovasculare. Poate fi dificil primele câteva zile, dar planifică-ți mesele. Dacă ți-e greu să numeri calorii, nu o face. Doar asigură-te că alegi alimente sănătoase, prioritizezi proteina (și salate/legume sănătoase) și te oprești în clipa în care te-ai săturat.

Hai la sală! Hai la AimFit!

Antrenamentele cu greutăți sunt o modalitate eficientă și sigură de a slăbi și de a-ți îmbunătăți sănătatea generală. O abordare echilibrată care include exerciții cu greutăți, o alimentație sănătoasă și faptul că faci aceste alegeri zi de zi, te vor conduce la atingerea obiectivelor de slăbire și menținere – PE TERMEN LUNG. La AimFit, prima sală din Buzău cu program NON STOP și complet automatizată, ai parte de tot sprijinul necesar pentru a alege un stil de viață sănătos, inclusiv antrenor personal și nutriționist certificat!

În plus, beneficiezi de reducere adițională la abonamentul la sală, din a 2-a lună, chiar și la abonamentele pentru ELEVI/STUDENȚI dacă activezi plata recurentă! Click AICI!

 


Lasă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Email
Phone
Messenger
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email